LUX + PHOTOSPHERES 

b13f61af-1845-4214-be49-b0f75aa59b27.jpeg

Samenwerking De Spil & Muze’um L

Installatie + dansperformance LUX + PHOTOSPHERES met gereflecteerd zonlicht

Francesca Saraullo / IT & Mark IJzerman / BE

14 en 15 juni van 14 tot 18u

Performance LUX door Francesca Saraullo zondag 16 juni 2019 tussen 14 u en 18 u

Locatie: Muze’um L – Bergstraat 23 – Rumbeke/Roeselare – toegang gratis

MUZE'UM L, Licht en Landschap ligt op de meridiaan 3°7'45" ten oosten van Greenwich en is geconcipieerd door architect Marc Van Schuylenbergh. De geometrie en verhoudingen van muren, bodem, plafond en open ruimtes werden zo uitgerekend dat het licht met de schaduwen een dagelijks nieuw effect zou creëren, uur per uur, het ganse jaar door. Wanneer de zon in het zenith staat, ontstaat er op de grond een lijn van de ene muur-inkeping naar de andere: deze “LICHTLIJN” gaf de naam aan het gebouw: MUZE’UM L, LICHT & LANDSCHAP, waarbij de Z refereert naar de muze, de inspiratiebron voor kunstenaars, de L aan de Lichtlijn alsook L voor Landschap waarin het gebouw wordt geïntegreerd.

Ideale locatie dus voor de installatie en dansperformance van de Italiaanse choreografe Francesca Saraullo en Nederlands beeldend kunstenaar Mark IJzerman.

LUX is een tijdelijke dansperformance waar Francesca beweegt met de reflecties van de zon. Het licht reflecteert in choreografische patronen en in samenspel met de interactieve, kinetische en door zonne-energie aangedreven installatie PHOTOSPHERES. Via computer en artificiële intelligentie maakt de installatie van Mark IJzerman een interactie tussen danser en publiek met de reflecties van de zon. Door de beweging van de danser en de zon wordt een intrigerend schouwspel tussen mens en zon gerealiseerd!